Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisztségviselők

Az alábbi oldalon a helyi csoport tisztségviselőinek bemutatkozását és feladatköreit olvashatjátok: 

Szitta Tamás elnök - Eger és környéke, Borsodi-mezőség, ragadozómadár védelem:
Mail: tamas.szitta@gmail.com, Tel.: 30/239-4532,

Somoskői Péter alelnök - Miskolc és környéke, környezeti nevelés, közösségi programok:
Mail: somoskoipeter@t-email.hu, Tel.: 30/207-0225,

Hák Flóra titkár - Eger és környéke, szalakóta-védelem, kuvikvédelem, tagság, környezeti nevelés, közösségi programok, jelvény adomány: 
Mail: hak.flora@mme.hu, Tel.: 20/358-5986,

Korompainé Szitta Emese titkár-helyettes - Eger és környéke, környezeti nevelés, pályázatok:
Mail: emese.szitta@gmail.com, Tel.: 20/279-1848,

Godó Laura titkár-helyettes - Miskolc és környéke; felmérések és monitoring; hamvas rétihéja védelem:
Mail: godolaura0306@gmail.com, Tel.: 70/779-6707.

Ha sérült madarat talál Mályi 40 km-es körzetében, hívja a Mályi Madármentő Állomást a (30) 689-2727 számon, más esetben tegyen bejelentést a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságon a (36) 411-581-es elérhetőségen!
 

Bemutatkozások

Szitta Tamás - elnök

Szitta Tamás vagyok, a főiskolán biosz-rajz, az egyetemen biológia szakon végeztem- már jó régen! Szüleim szerint már kisgyermekkoromtól kizárólag az állatokkal foglalkoztam és ezt később sem nőttem ki. Így történhetett, hogy rövid pedagógiai "karrier" után a Zirci Természettudományi Múzeumba, majd néhány év múlva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz (BNPI) kerültem. Az állatok (és az emberek) közül is a gerincesek állnak hozzám közelebb- szinte mindegyik kategóriával foglalkoztam már valamilyen szinten. Legtöbbet a veszélyeztetett fajok- főleg a nappali ragadozó madarak - aktív védelmében dolgoztam. Az MME-nek nem vagyok alapító tagja, de 1976 óta aktivistája vagyok. A BNPI-ben több munkakört betölttem, így nagyjából átlátom a természetvédelmi munka széles spektrumát. A BNPI-vel a mai napig jó a kapcsolatom, ez helyi csoportunknak sem közömbös. 
Ha specialitásokat kell említeni akkor a gerinces állatokkal és a természetvédelemmel kapcsolatos bármilyen ügyben sejtem, hogy kihez kell fordulni- ha én nem tudom megoldani a problémát! Van egy saját egyesületünk is: a Szalakóta Egyesület - ez sokat segít az adminisztratív jellegű gondok megoldásában a helyi csoportnak. 

somoskoi_peter_2015.jpg
 

Somoskői Péter - alelnök

Somoskői Péter vagyok, Miskolcon születtem, most is itt élek, de ennek ellenére sosem tekintetem magam városi embernek. A gyerekkori élmények; például a nyékládházi tavaknál töltött hétvégék-, a vízpart-, a halak-, a madarak-, a fák közelsége, megfigyelése meghatározó volt számomra. Mindig a szabadban, a természetben éreztem/érzem  jól magam. Középiskolás koromban, 1987-ben léptem be az egyesületbe, melynek azóta is tagja vagyok. Az idő múlásával egyre több feladatot, tisztséget vállaltam a csapaton belül. A miskolci madarász élet szervezésén túl a fiatal korosztály környezeti nevelésével, madárgyűrűzéssel, monitoring megfigyelésekkel foglalkozok. Bár minden madár kedves számomra, de ha ki kell emelnem néhányat akkor az a gyurgyalag, a partifecske és a csuszka. 

s_peter-foto-orto_peter.jpg
 

Hák Flóra - titkár

Hák Flóra vagyok, Mátészalkán születtem, jelenleg Egerben élek. Az állatok szeretete egészen kicsi korom óta jelen van valamilyen formában az életemben. Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karán államvizsgáztam, a szakmai gyakorlatomat a Fővárosi Állat-, és Növénykertben teljesítettem, a szakdolgozatomat pedig a HELICON LIFE parlagisas-védelmi program keretein belül készítettem el. Az MME munkájához érdemben 2014-ben csatlakoztam Szitta Tamás motiválására – akivel ekkor kezdtem el szalakótázni és terepre járni -, és 2015 tavasza óta hivatalosan is itt dolgozom. A kedvenc helyem a Borsodi-mezőség és a pusztai területek, legkedveltebb madaraim a parlagi sas, a szalakóta, a hamvas rétihéja és a kuvik. Ezen madarak védelmében igyekszem aktívan részt venni és feladatokat is vállalni. Egyesületi tagként leginkább a gyakorlati madárvédelem motivál. A mai napig lenyűgöz ha parlagi sast látok, és gyerekesen várom hogy beköszöntsön a tavasz, visszajöjjön a kígyászölyv, majd lassan végre a szalakóták is…

lukacs_kata_foto_hak_flora.jpg
 

Korompainé Szitta Emese - Titkár-helyettes

Korompainé Szitta Emese vagyok, Egerben születtem és néhány kisebb kitérő után visszatértem erre a vidékre: Szőlőcskepusztán élek, természetközeli környezetben, messze a város zajától. Számomra fontos a környezettudatos életmód, a "nem ártás" filozófiája, az odafigyelés minden élőlényre, legyen az növény, állat vagy ember. Ezért lettem tanár és ezért tevékenykedem egyesületünkön belül is a természetvédelem mellett a környezeti nevelésben. 4-19 éves koromig minden vasárnapomat terepen tölthettem, Édesapámnak köszönhetően. A természet számomra biztonságot, nyugalmat és kikapcsolódást jelentett és jelent ma is. Végzettségemet tekintve biológia-környezettan szakos tanár vagyok, munkahelyem az Eszterházy Károly Egyetem Környezettudományi és Tájökológia Tanszéke, ahol 2009. óta tanársegédként dolgozom.

bozoki_tamas_2014_rajzpalyazat.jpg
 

Godó Laura - Titkár-helyettes

Godó Laura vagyok, miskolci születésű, de jelenleg Debrecenben élek, legalábbis a hétköznapokon. Itt végeztem el a biológia (ökológia) alap- és biológus (zoológus) mesterképzést, illetve folytatok tanulmányt a Juhász-Nagy Pál Doktori Iskola környezettudomány szakos hallgatójaként. Szerencsés vagyok, hogy a szakmám és a munkám egyben a hivatásom, hobbim is; szabadidőmet is természetvédelemmel és madarászattal töltöm. Az MME-hez hivatalosan, tagként 2013-ban sodort az élet, de az állatok iránti szenvedélyem kezdetét akkora tenném, mikor néhány éves koromban felfogtam, hogy léteznek. Munkámmal próbálom az életü(n)ket jobbá, környezetü(n)ket élhetőbbé; az „aranyosakat” kézzel foghatóvá és az „ijesztőeket” kevésbé félelmetessé tenni, főként megismertetésük révén. Nincs annál jobb érzés, mikor egy-egy programunkon sikerül valakit közelebb hozni a természethez és elhinteni benne ennek a szenvedélynek a magjait.

godo_laura_sallai_i.jpg

2017.02.20.