Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nekrológ Szabolcsért

2016.07.28

Farkas Szabolcs – mindannyiunk Szaszája – már gyermekkorától csatlakozott a természetért tenni akarók táborához, a „bükki madarászokhoz”. Olyan srác volt, aki mindig jött, ha hívtuk, teljes odaadással és önzetlenül végezte az aktuális természetvédelmi feladatokat: elsősorban a veszélyeztetett, ritka madárfajok aktív védelmét, a kerecsensólyom fészkek őrzésétől, műfészkek, odúk kihelyezésén keresztül több tucat olyan beavatkozásig, melyeknek eredményeit jelen korban tapasztalhatják a szakemberek. Bükki csapatunk olyan aktív tagja volt, akire mindig számítani lehetett, akkor is, ha szakmai ügyről volt szó és akkor is, ha baráti segítségre volt szükség. Tagja volt a Madártani Egyesület nagy családjának, részese rendezvényeinknek, osztozott örömünkben-bánatunkban.

Nagyon nehéz tudomásul venni, hogy Szasza nincs többé ebben a fizikai világban, sokáig még automatikusan fogunk kattintani a nevére, ha ragadozómadár-szinkronra, fészektérképezésre vagy más programra szerveződünk.

Minden vágya az volt, hogy a természetvédelemben, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságon dolgozhasson - sajnos nagyon sokáig kellett erre várnia! Életének legboldogabb szakasza most következett volna élete párjával egy gyönyörű természetvédelmi terület gazdájaként. Sajnos ezt nem élhette meg, ennyit tehetett ebben a világban. 
 

img_3898.jpg
 

Szaszánktól pénteken (2016.07.29.) búcsúzunk Egerben, 16:00-kor a Rozália temetőben (Merengő utca)! Azt mondják, egy ember addig él, amíg van, aki emlékezzen rá. Drága Szasza, a mi szívünkben mindig benne leszel, életünk végéig!

Szitta Tamás
Bükki HCS elnök