Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vegyetek részt tevékenységünkben! (Mocsári teknős felmérés)

2014.08.14

Kedves Tagtársak!

Legyetek Ti is részesei tevékenységünknek, vegyetek részt saját adatokkal/felmérésekkel munkánkban! Egyszerű megfigyelésekkel, vagy akár eddigi feljegyzéseitekkel is sokat segíthettek!
 

nevtelen.png

 

Két kérésünk lenne Hozzátok:

1.  Idén a mocsári teknős (Emys orbicularis) éve van, és ennek kapcsán vállaltuk, hogy adatgyűjtést végzünk  működési területünkön. Itt archív és jelenlegi (recens) adatok is szóba jöhetnek, lényeg, hogy az adat minimális feltételeit teljesítsük! (fajnév, helyszín, időpont, megfigyelő) Minden adat számít, pl. elpusztult állat észlelése is! Minél pontosabban próbáljátok meg meghatározni a megfigyelés helyszínét, annál jobb, persze a GPS koordináta lenne a legpontosabb…
 

2.  A hörcsögre (Cricetus cricetus) vonatkozó 2014-es és korábbi adatok jelentése! Itt szívesen veszünk minden olyan ötletet, javaslatot is, amik segítenének abban, hogy további adatokhoz jussunk (pl. egykori hörcsög gyűjtők elérhetőségei, mezőgazdák akiknek földjén sok van stb.)! Aki sokat jár autóval és korán indul biztos látott elütött állatokat! Mikor és hol – ezt kellene leírni. A hörcsög is közösségi jelentőségű állatfaj és egyre kevesebb van belőle!
 

1467_25325.jpg

Amennyiben részt vesztek programunkban, azt jelezzétek a bukk@mme.hu e-mail címen, és elküldünk nektek egy egyszerű adatbeviteli felületet, amit kitöltve küldjetek vissza Nekünk! Célszerű ebbe beírni, de persze teljesen „mezei módon” is közölhetitek megfigyeléseiteket, fontos, hogy a lényeg benne legyen. Ne ijedjetek meg ettől a táblázattól, mint említettük, nem kötelező!!! Az is jó adat ha mondjuk annyit tudtok, hogy „2014 július végén Emőd és Vatta közt találtam egy elütött példányt”, mert az is hasznos információ! :)

Előre is köszönjük Mindenkinek, aki foglalkozik kérésünkkel!