Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli madáretetéshez napraforgó beszerzés

2012.09.21

 

Az előző évekből tanulva a napraforgót aratásakor vagyis most érdemes megvásárolni, az egész téli szükségletett, mert a tél folyamán szépen felkúszik az ára akár 40-50 forinttal is. Most termelőtöl 140-150 ft/kg áron tudnánk megvásárolni, a szállítási költség miatt bizonytalan.
 
Kérlek benneteket, hogy akinek igénye van írjon vissza péntekig, a mennyiség megírásával. Egy zsák kb 33-36 kg, természetesen lehet néhány tíz kilót is kérni, de a termelőtöl csak zsákonként tudjuk bezserezni.
 
Sikerült megtudni, hogy hol tudnánk a napraforgó mag hántolását elvégeztetni. Tavaj többen jelezték, hogy az erkélyen etetnek és a szomszédok veszekednek rájuk a szemetelés miatt. Ezért jött az ötlet, hogy hántolt napraforgónál lényegesen kevesebb törmelék keletkezne. Mezőkövesden találtunk egy olajütőt ahol el tudnánk végeztetni hántolást. Ha összejön száz kilónyi hántolt napraforgó igény akkor kb 220-250 ft/kg áron tudnánk bezserezni. Ha kevesebb hántolt napraforgóra van igény akkor ez az összeg több is lehet, mert a szállítási költség nem változik. 
 
A hét végén szeretnének aratni és leadni a termést, ezért fontos, hogy péntekig szept . 21.-ig jelezzük a szükséges mennyiséget.
 
Az Eger környékiek, a hántolás napján vehetik át Mezőkövesden a napraforgót.
Ha van egy önként jelenkező aki vállalná, hogy Mezőkövesdről Egerbe elszállítja a zsákokat, akkor már csak egyeztetés kérdése az átvétel.
Várom a segítőkész madarász társunk jelentkezését.
 
Miskolc környékieknek nálam lehet átvenni a terményeket, ha elkészül a hántolás mindenkit értesíteni fogok. 
 
További info:
    Somoskői Péter
    MME Bükki Hcs
titkárhelyettes (30) 2070-225