Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutatók éjszakája 2014.09.26. - Az év madara, a túzok előadás

Előadó: Szitta Tamás (Bükki HCS elnök)
Helyszín: Kutatók éjszakája, Eszterházy Károly Főiskola, A-128-as terem
Időpont: 2014. szeptember 26. péntek, 15:00

letoltes.jpg

A világszerte veszélyeztetett túzok az MME címermadara, Nyugat-Európa legtöbb országából már kipusztult, pénzben kifejezett eszmei értéke 1.000.000 Ft. Az "Év madara" program célja és küldetése olyan fajok, vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, melynek védelmében a lakosság egészének vagy egyes csoportjainak különösen fontos szerepe van. 

Líceum földszinti folyosó: 09:00-20:00 Madarat tolláról...

Az előadás mellett egész nap jelen leszünk a Líceum földszinti folyosóján is, ahol madártollakkal, játékokkal és további érdekességekkel várjuk a kicsiket és nagyokat! 

letoltes.jpg

Szeptember utolsó péntekén 2014-ben is megrendezésre kerül a Kutatók éjszakája, idén kilencedik alkalommal. Az esemény deklarált célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát.
A Kutatók éjszakája továbbra is az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseménye. Ezen az éjszakán a felsőoktatási intézmények és kutató intézetek nyitják ki kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait. Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ezt jelenti tehát a Kutatók éjszakája, mely évről évre egyre több látogatót vonz, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel.

Kutatók éjszkája Egerben: 
http://www.kutatokejszakaja.hu/2014/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=8
(
Kiemelnénk még a Líceum dísztermében 11:00-tól Dolák-Saly Róbert "Nem ponty" című rendhagyó biológia óráját, amit 18:00-tól zenés közönségtalálkozó követ!)