Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érsekkerti "kertészkedés" - Készülődés a télre (Novemberi Egri Madarászkör)

2018.11.24

Segíts rendbe rakni a madárbarát "érsekkerti sarkot" Egerben!

A találkozó időpontja: 2018. november 24. (szombat) 09:30, 
Találkozó helyszíne: Az érsekkerti tónál. 
Program: Szemétszedés, információs táblák kihelyezése, a sarok rendezése, a madáretető szezon eleji feltöltése,
Mit hozz magaddal? Kesztyű, fertőtlenítőszer a kezedre, kisgereblye (amit gondolsz a szemétszedéshez), meleg tea termoszban,  rossz idő esetén esőkabát, meleg öltözet, és nem utolsósorban: MADÁRELESÉG adomány. :)

Az akcióra a bukk@mme.hu e-mail címen tudtok bejelentkezni. Mivel "férfias munkák" is megvalósításra kerülhetnek, így szívesen vesszük a segítséget! 

Kezdjük el a madáretetést együtt Eger központi parkjában!

Minden bizonnyal vannak akik értesültetek róla, hogy a tavaly novemberben átadott érsekkerti madáretetőnket tavasszal rongálás érte. Jószívű adományozók-, (kiemelten Csaszi Levente - Köszönjük!), Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata-, (Egri Civil Alap Pályázat), és Mészáros György kézműves segítségével lehetőséget kaptunk az információs táblák újrakészíttetésére, és a sarok "rendbe tételére". 

Az akció az Egri Madarászkörök novemberi etapjaként kerül megrendezésre - de mindenkit szívesen látunk aki eleséget adományozna az etetőre, vagy kérdései vannak a téli madáretetéssel, és az etetőinkre járó madarakkal kapcsolatban!

Egyre többen érdeklődtök tőlünk a téli madáretetésről. Legyen hát segítségetekre a mellékelt videó, és az MME honlapja, ahol a bal oldali menüsorban regeteg hasznos információt olvashattok --> www.mme.hu/teli_madaretetes!
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság videója a téli madáretetésről: www.youtube.com/watch?v=FmnnZw07VwU&t=24s

foto_jakab_sandor.jpg
Fotó: Jakab Sándor